ExForum | Paylaşımın Merkezi

Full Versiyon: bir filmde görmüstüm...
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

slm arkadaslar.bu bilmeceyi bir film de görmüstüm.filmin adını hatırlamıyorum.
adamlar bir havuzun basındaydı. yanlarında bir bomba vardı.bu bomba zaman ayarlıydı.bombanın yanında ise 5 ve 3 litrelik şişeler vardı.

soru şu====* bu şiseleri kullanarak 4 litrelik su elde etmeye calısıyorlardı.elde ettikleri bu 4 litrelik suyu bombanın üzerine koyup patlamasına engel olacaklardı.bomba sadece üzerine 4 litrelik bir cisim konunca patlamıyordu. eger 4 litreden 1 damla bile az yada cok olursa bomba patlıyordu

ben filmi izledigim için hali ile cevabı biliyorum. ugrasın bakalım cevabı bulabilcekmisiniz. herkese kolay gelsin...
çok kolay önce havuza 3 lt lik şişeyi daldırdık sonra ondan aldığımız suyu 5 lt liğe boşalttık bu işlemi bir defa daha yaparken bi baktık 5 lt lik şişe tamamen dolmuş üstüne üstük 3 lt lik şişemsi şeydede 1lt lik su kalmış hmmm demek oluyoki 1 lt elde edebildik gerisi dalavere zate 3lt+1lt=4lt olmazmı oluurrr
öyleyse 5lt lik kabı boşaltalım elimizdeki 3lt lik şişenin içinde bulunan 1lt lik suyu 5 lt lik kaba koyalım, son olarak 3lt lik şişeyi tam doldurup 5lt lik şişenin içine boşaltalım 4lt suyu elde ettik...
(ancak şişelerin ağırlığı da vardır onları saymamamız gerekir Big GrinBig GrinBig Grin)
Referans URL