ExForum | Paylaşımın Merkezi

Full Versiyon: kediler geceleri niçin iyi görürler?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
kedilerin gözleri bizim gözlerimizden farklı yaratılmıştır.onların gözbebekleri karanlıkta,olabildiğince çok ışık alabilmek için büyüyerek yuvarlaklaşır.bu da onların karanlıkta rahatça görebilmelerini sağlar.ayrıca kedilerin gözlerinde insanların gözlernde bulunmayan bir tabaka vardır. bu tabaka,retina tabakasının hemen arkasındadır.retinadan geçip buraya gelen ışık tekrar retinaya doğru yansır,işte,bu tabaka ışığı geri yansıtabildiği için retinadan iki kere ışık geçmiş olur.bu sayede kediler çok az ışıkta,hatta insan gözünün göremeyeceği kadar karanlık ortamlarda bile iyi görür.
woww, mükemmel yaratıklar asında kediler ... gözleri olsun, harekteleri ve hızları ... yüce Rabbimizin teknoloji harikası eserleri Wink
yüce rabbimizin yanında zor bişey yoktur. o ol der ve olur.
evet aynen öyle katılıyorum sana dostum Wink
kediler nankördür. acıkınca seni bile yer paradoks kardeşim...! ayrıca bilgin için teşekkürler...!
ilginç bir açıklama !!!
e biraz ilgincimdirBig GrinToungue sorun değil dimiBig GrinBig Grin
vaybe kediler mükemmel bişey yaw.ellerine sağlık.bilgilerin için saol paradoks kardeş.
vic_tor kardeşimizin cevabı ilginç hahhahahhaa
kediler uysaldır kolay kolay kimseye karışmazlar..beni yiyemezler ama vic_toru bilmem
Sayfa: 1 2 3
Referans URL