ExForum | Paylaşımın Merkezi

Full Versiyon: Moğollar - Tarih
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

Moğollar

İçerik  : Cengiz Han, dağınık Moğol kabilelerini bir araya toplayarak 1196'da Karakurum başkent olmak üzere Moğol Devleti'ni kurdu. Cengiz Han önce Uygurlar ve Kırgızları kendisine bağladı. Ardından Çin'i ele geçirdi. Harzemşahlar Devleti'ne son verdi. 1227'de öldüğü sırada ülkesinin sınırları doğuda Çin denizinden batıda Kafkasya ve Karadeniz'in kuzeyine kadar uzanmaktaydı. Cengiz Han ölmeden önce ülkeyi dört oğlu arasında paylaştırmıştı. Bu nedenle devlet kısa sürede parçalandı. Yerinde Altın Orda (Karadeniz'in kuzeyi), Çağatay (Türkistan), İlhanlı (İran) ve Kubilay (Çin ve Moğolistan) hanlıkları kuruldu. Bu devletlerden Altın Orda, Çağatay ve İlhanlılar bir süre sonra İslamiyeti kabul edip Türkleşmişlerdir.  

Boyut : 34,304 KB

Sayfa Sayısı  : 2

[attachment=521]
sevdiğim bir devlet, ama herkes bilir tarihte acımasızlığı ve talan yaptığı yerler le önemli ... isim olarak bölge olarak severim... neyse fazla karşıştırmayalım konu eğitime olan katkı burda ben ne anlatıyorum... BaTu_HaN dostum k. affet, emeğine sağlık dostum....
bilgi icin teşekkürler!
Referans URL