ExForum | Paylaşımın Merkezi

Full Versiyon: Akciğer kanseri hızla artıyor
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

Ciğerinize gözünüz gibi bakın. Çünkü yayınlanan istatistiklere göre dünyada ve ülkemizde akciğer kanseri büyük bir hızla artıyor. Her yıl ülkemizde 150 bin kişi kansere yakalanıyor ve bunun üçte biri (50 bin) akciğer kanseri.    

Dünyanın bir çok ülkesinde akciğer kanseri 2. yada 3. sırada yer alırken ülkemizde akciğer kanseri diğer kanserlerin önünde yer almakta.
Ülkemizde ölüm sebeblerinin 2.sırasında yer alan akciğer kanseri hakkında açıklamalarda bulunan İlgi Hastanesi doktorlarından Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Melike İnanır Demir Türkiye’de erkeklerin yüzde 8’i, kadınların da yüzde 6’sının yaşamlarının herhangi bir döneminde akciğer kanserine yakalandığını dile getirdi.

Akciğer kanserinin en önemli sebebi sigaradır. Ülkemizde erkeklerin %50’si, kadınların %20-30’u sigara içiyor. Bu oranlar gittikçe artmakta. Sigaraya başlama yaşı 8-9 civarı. Bu oranların artması, akciğer kanserinden olacak ölümlerin de hızla artmasına neden oluyor. Dünyada her 13 saniyede bir kişi sigaradan ölüyor. Ülkemizde sigara içmeme ve bırakma konusunda atılacak her adım bizi akciğer kanserinden uzaklaştıracak.

Akciğer kanserinden korunmak için belli başlı düşmanlara savaş açmak lazım...tabiki en büyük düşmanımız SİGARA. Sigaranın zararlı olduğunda herkes hemfikir zaten üzerinde de yazmıyor mu? Belki zararlı kelimesini açmıyoruz ve zihnimizdeki veriler bu konuda çok yetersiz. Şimdi size sigaranın zaralarını saysam ne bu yazı biter ne de sizdeki okuma şevki.. Çünkü vücudumuzdaki her hücre sigaradan zarar görüyor.

Sadece başlıklar halinde sayarsak;

• Ağız, dil dudak kanserleri
• Yemek borusu, mide ,barsak kanseri
• Mide ve barsak ülseri
• Kalp krizi, damarlarda tıkanıklık ve felç
• Böbrek, mesane , yumurtalık ve testis kanseri
• Kısırlık, erken doğum, akciğeri gelişmemiş bebek , anomalili bebek,
• Astım, KOAH, alerjik bronşit....sadece birkaçıdır.
ilk başta bilgilerin için teşekkürler... büyük sorunlardan biri akciğer hastalığı işte başını çeken SİGARA ... herkesin sigarayı tanımasına rağmen hala neden devam edildiği yani içildiğini bazen kafam doruyor şahsen... hep beraber SİGARAYA HAYIR diyelim arkadaşlar, çünkü siz içiyorsunuz bana ne olursa olsun diyorsunuz ama sizden sonra gelecek çocuğunuz kardeşiniz vs. size bakıpta alışıyor sigaraya onun için siz kendi ailenizde çevrenizde durdura bilirsiniz....
peer dostum ben hayatımda sigara içmem sigaraya karşıyım ama içenlerin yerine kendimizi koyarsak biraz haklı olduklarını anlarız şu bakımdan adam içimiş alışmış nasıl bıraksın ki o çok istekli olmadığı sürece bırakamaz çünkü vucut hücreleri o sigaraya alıştığı için bırakamaz bana göre yanlış yapıyorlar ama cezasını kendileri çeker onlar daha iyi bilirler...biz kendimizi koruyalım...

PARADOKS72 Yazılan:
peer dostum ben hayatımda sigara içmem sigaraya karşıyım ama içenlerin yerine kendimizi koyarsak biraz haklı olduklarını anlarız şu bakımdan adam içimiş alışmış nasıl bıraksın ki o çok istekli olmadığı sürece bırakamaz çünkü vucut hücreleri o sigaraya alıştığı için bırakamaz bana göre yanlış yapıyorlar ama cezasını kendileri çeker onlar daha iyi bilirler...biz kendimizi koruyalım...

anlıyorum dostum ne demek istediğini ama onlar büyük hastalık ve ölümler karşılaştırırlarsa bence daha etkili olur... amaaa..... nerde......

gif13durun yahu bende sigara içiyorum...ama inanın geçen doktora izin için rapor almaya gitmiştim...bana dedi ki sigara içiyor musun?evet dedim...bana röntgen çektirdi ciğerlerimin alt taraflarının beyazlaştığını söledi...o günden bu yana sigara içtiğimde aklıma röntgen filmi takılıyor...bu mereti bırakmak istiyorum...am bir türlü bırakamıyorum...iradesizlikten değil...sıkıntılar,stres derken sigara içme isteği geliyor insana...evet içenleri en iyi içen anlar...ama yakında bırakacağım inş...434343
dostum geçmiş olsun yüce Allahın izini ile bırak sıgarayı dosttan da bir tavsiye... Allah sabır versin
Allah razı olsun...inş.bırakacaz bir gün geçmeden...dualarınızı bekliyorum bu konuda inş. s7s7s7
inşaallah kararına sevindim 6gif6gif6gif
eyvallah tşk peer kardeşim....6gif6gif6gif6gif
Referans URL