12-13-2006, 11:52 PM
ŞU ...... FRANSIZLAR
Hayır ! Fransızların katlettikleri 1 milyonun üzerindeki Cezayirliyi yazmayacağım.
Fransa halkına tarih kitaplarına bakıp 1830 ile 1962 arasında neler yaptılar diye bir soruda sormayacağım.
14. yüzyılın sonunda Amerikaya ayak basan batı siyonistinin 22 yılda 8 ila 10 milyon arasında katlettiği Kızılderiliyi zaten çoğumuz biliriz.
Sonra Aborjinlerin uğradığı kıyımı ..
İngilizlerin Hindu çıkrık ustalarına yaptıklarını ...
Almanların yüzde 94 ünü kısırlaştırdıkları çingeneleri çoğunuz bilirsiniz.
..........
Biliyorum tarih yazmak benim haddim değil, ama tarih okumak gerek.
Peki tarih bize ne anlatıyor ?
Yukarıda verdiğim bir kaç örneği mi yoksa sözde Ermeni soykırımını mı ?
Bence işin derinine inilmeli.
O dönemde Ermenileri kullananlara bakılmalı.
Neden yüzyıllarca Osmanlı hakimiyetinde yaşayan ve yüksek mevkilere gelen Ermeniler birden çark etti ?
Ermenilere vaadedilen neydi de onlara ihanet cazip geldi ?
................
Madem geçmişle yüzleşilmesi gerekiyor o halde bu iş usülüne göre yapılmalı.
Herkes elindeki taşları dökmeli.
Ve bu iş siyasileri / siyasetçilere değil tarihçilere bırakılmalı.
Ama ne yazık ki büyük bir köye dönüşen bu yaşlı gezegende işler çığrından çıkmış. İnsanlar bildikleri işleri yapma yerine kazanacaklarını düşünüp - o da kısa vade de- bilmedikleri işlerle uğraşıyorlar.
Bence bir mühendisin ameliyat yapması ne kadar yanlışsa siyasilerinde tarih konusunu meclislere taşıması o kadar yanlıştır.
..................
Fransa zaten bize çok yakın değildi.
Nitekim bu yasayla bizden çok uzağa düştü.
Bir yerde kendi ayağına kurşun sıktı.
Belki bizim de kaybımız olacak ama Fransa bu yasada ısrar ederse onların kaybı daha büyük olacak.
Zira biz tarihimizden korkmayıp utanmıyoruz !
Bilakis şanlı tarih her zaman gururumuzdur. !
Ama Fransızlar henüz 60 yıl önceki katliamlarının cevabını veremez.
Ne yapacaklar ? Kendi kitaplarının yalan söylediğini mi söyleyecekler !
Selam ve Duâ ile ...
Lokman HAMİTOĞLU
Hayır ! Fransızların katlettikleri 1 milyonun üzerindeki Cezayirliyi yazmayacağım.
Fransa halkına tarih kitaplarına bakıp 1830 ile 1962 arasında neler yaptılar diye bir soruda sormayacağım.
14. yüzyılın sonunda Amerikaya ayak basan batı siyonistinin 22 yılda 8 ila 10 milyon arasında katlettiği Kızılderiliyi zaten çoğumuz biliriz.
Sonra Aborjinlerin uğradığı kıyımı ..
İngilizlerin Hindu çıkrık ustalarına yaptıklarını ...
Almanların yüzde 94 ünü kısırlaştırdıkları çingeneleri çoğunuz bilirsiniz.
..........
Biliyorum tarih yazmak benim haddim değil, ama tarih okumak gerek.
Peki tarih bize ne anlatıyor ?
Yukarıda verdiğim bir kaç örneği mi yoksa sözde Ermeni soykırımını mı ?
Bence işin derinine inilmeli.
O dönemde Ermenileri kullananlara bakılmalı.
Neden yüzyıllarca Osmanlı hakimiyetinde yaşayan ve yüksek mevkilere gelen Ermeniler birden çark etti ?
Ermenilere vaadedilen neydi de onlara ihanet cazip geldi ?
................
Madem geçmişle yüzleşilmesi gerekiyor o halde bu iş usülüne göre yapılmalı.
Herkes elindeki taşları dökmeli.
Ve bu iş siyasileri / siyasetçilere değil tarihçilere bırakılmalı.
Ama ne yazık ki büyük bir köye dönüşen bu yaşlı gezegende işler çığrından çıkmış. İnsanlar bildikleri işleri yapma yerine kazanacaklarını düşünüp - o da kısa vade de- bilmedikleri işlerle uğraşıyorlar.
Bence bir mühendisin ameliyat yapması ne kadar yanlışsa siyasilerinde tarih konusunu meclislere taşıması o kadar yanlıştır.
..................
Fransa zaten bize çok yakın değildi.
Nitekim bu yasayla bizden çok uzağa düştü.
Bir yerde kendi ayağına kurşun sıktı.
Belki bizim de kaybımız olacak ama Fransa bu yasada ısrar ederse onların kaybı daha büyük olacak.
Zira biz tarihimizden korkmayıp utanmıyoruz !
Bilakis şanlı tarih her zaman gururumuzdur. !
Ama Fransızlar henüz 60 yıl önceki katliamlarının cevabını veremez.
Ne yapacaklar ? Kendi kitaplarının yalan söylediğini mi söyleyecekler !
Selam ve Duâ ile ...
Lokman HAMİTOĞLU

Osmanlının Bu Transferi Gerçekleştirirken Ölenlerin Sebepleri. Birde Ermeni çeteleri İle Türk çeteleri Arasında çatışmalar vardı Bunun yüzünden Ölenlerde Sözde Soykırım İddalarında ölen Kişilerin Sayısına Ekleniyor Birilerince. Neyse Onlarıda Geçtim Bi kere o Zaman da 2 Milyon Ermeni Varmı orada ? Göç Ettirilmesi Kararlaştırılan Ermeni Sayısı kaç ki Zaten Yani Biraz Komik oluyor
...çünkü hakkaten osmanlının transfer yaparken ne kadar hassas olduğu bulgarlara verilen trenlerce arşivde daha ayrıntılı vardı...ama sanki kasıtlı bi şekilde bunlar bulgarlara yok pahasına verilmiş...ne diyelim bunu yapanlar utansın...tarih ve matematik asla bunları affetmeyecektir