ExForum | Paylaşımın Merkezi

Full Versiyon: Uzun bir aradan sonra ders çalışmaya 'merhaba'
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Uzun bir aradan sonra ders çalışmaya 'merhaba'

EBRU KODAK-REHBERLİK UZMANI

Kasım ayının geride kaldığı şu günlerde, ÖSS adayı olduğu halde henüz çalışmaya başlamamış öğrencilere rastlanılmakta. Bu öğrencilerin ortak özelliği, üniversiteye girmek istemeleri; ancak çalışmak için geç kaldıklarını düşünmeleridir. ÖSS’ye yaklaşık yedi ay kaldı. Ve bu süre, çalışmaya bundan sonra başlayacak öğrencilerin kazanmasını sağlayacak kadar uzun. Bu cümlelerin yalnızca teselli etmek için söylendiğini düşünen adaylarla, ufak birkaç hesap yapalım.

ÖSS’ye yaklaşık yedi ay kaldı. Yedi ay, 210 gün eder. Günde beş saat çalışıldığında, bu 1050 saat eder. Bir öğrenci, bir günde 200 soruyu çok rahat çözebilir. Bu da sınava kadar 210 bin soru eder. Bir soru bankasında ortalama iki bin soru olduğuna göre, öğrencimiz sınava kadar 105 adet soru bankası bitirebilir. Şimdi biraz beyin fırtınası yapalım. 105 adet soru bankası ve 210 bin soru, bir öğrenciye üniversite sınavını kazandırır. Ancak asıl olan, öğrencinin istediği üniversiteye girmesidir. Bunun için de adaylar, zamanı doğru kullanmalı ve verimli çalışmalıdır.

||| || |BAŞARILI OLMANIN YOLLARI| || |||

* Hedeflerinizi belirleyin. Neden çalıştığınızı bilirseniz ve bunu sürekli kendinize hatırlatırsanız, sürekli motive olursunuz.

* Sizi hedefinize ulaştıracak bir plan yapın
.
* Çalışma ortamınızı oluşturun (masa, sandalye) ve çalışmanıza engel olacak faktörleri (TV, bilgisayar, vb.) ortamdan uzaklaştırın.

* Dikkatinizin dağılmaması için not tutarak ve konuların altını çizerek çalışın.

* Hangi derse ne kadar çalışacağınızı önceden belirlemeyin.

* Konu eksikliklerini tespit etmek için belirli aralıklarla deneme sınavları uygulayın.

* Ve bütün bunları yaparken unutmayın ki; ‘Güçlü bir iradeyle elde edilemeyecek hiçbir şey yoktur.’ (Alessandro Ancona)

Sayı: 209
Bölüm: Eğitim

Kaynak : Bu mesajdaki Linkleri görmek için üye olmalısınız. Lütfen Önce KAYIT olun.
çok teşekkürler paylaşımın için peer...
eyvallah dostum, artık seneye hazırlanacak olan arkadaşlar için güzel bir kaynak...
başarılar dileriz.. ve seni yendien görmek güzel dostum WinkWink
Referans URL