07-13-2007, 06:20 PM
07-13-2007, 06:20 PM
02-12-2008, 08:35 PM
arkadaslar ne zaman yararlanabilecegiz?
02-13-2008, 09:13 AM
en kisa zamanda insaallah, yardici olmaya calisacaz, linki yenileyerek
02-14-2008, 10:52 PM
tesekkr ederim
bu benım donem ödevim :S bır an once bulup yazmak istıyorum da
bu benım donem ödevim :S bır an once bulup yazmak istıyorum da02-15-2008, 06:34 AM
tamma kardes, sen konuyu takip et insaallah en kisa zamanda yenilemeye cailisiriz
sana ozel mesajlanda bildirmeye calisiiriz insaallah...
sana ozel mesajlanda bildirmeye calisiiriz insaallah...
02-15-2008, 07:23 AM
Arkadaslar Konu yenilenmistir dikkatinize !!!!
buda ek bir bilgi DIVAN EDEBIYATI ICIN....
18. yüzyılın başlarından itibaren Osmanlı Imparatorluğu bir rehavet dönemine girmişti. Sanatkar ruhlu ve eğlenceyi seven bir padişah olan III.Ahmed ve onun sadrazamı Nevşehirli Ibrahim Paşa zamanında Istanbul bir çok güzel saray, yalı, köşk, medrese ve bahçeler kazanmıştı. Buralarda yapılan eğlenceler, o dönem Istanbul’unu daha da muhteşem bir parıltılar dünyası haline getirmişti. “Lale Devri “ adı verilen bu dönemde sanatçılar devlet adamlarının çok yakınında yer almışlar, şiirlerinde o günkü yaşantıyı dile getirmişlerdir.
Nedim , bu devirde Sadrazam Nevşehirli Damat Ibrahim Paşa’nın yanından ayırmadığı yakın arkadaşıdır.Padişahın da sevgisini kazanmış, Sadabad eğlencelerinde, Çırağan safalarında ,çeşitli ziyafetlerde , Boğaz gezmelerinde , bayram törenlerinde , helva sohbetlerinde yer almıştır.
Hattın gelicek aşıkına buse mukarrer
Helva gecesidir hatın ey lebleri sükker
Helvalara söz yok hepisi nazük ü şirin
Hoş cümlesi amma ki efendim leb-i dilber
hatt : Yazı,mektup
gelicek : Gelince
buse mukarrer : Öpücükle bitirilmiş
leb : Dudak
buda ek bir bilgi DIVAN EDEBIYATI ICIN....
18. yüzyılın başlarından itibaren Osmanlı Imparatorluğu bir rehavet dönemine girmişti. Sanatkar ruhlu ve eğlenceyi seven bir padişah olan III.Ahmed ve onun sadrazamı Nevşehirli Ibrahim Paşa zamanında Istanbul bir çok güzel saray, yalı, köşk, medrese ve bahçeler kazanmıştı. Buralarda yapılan eğlenceler, o dönem Istanbul’unu daha da muhteşem bir parıltılar dünyası haline getirmişti. “Lale Devri “ adı verilen bu dönemde sanatçılar devlet adamlarının çok yakınında yer almışlar, şiirlerinde o günkü yaşantıyı dile getirmişlerdir.
Nedim , bu devirde Sadrazam Nevşehirli Damat Ibrahim Paşa’nın yanından ayırmadığı yakın arkadaşıdır.Padişahın da sevgisini kazanmış, Sadabad eğlencelerinde, Çırağan safalarında ,çeşitli ziyafetlerde , Boğaz gezmelerinde , bayram törenlerinde , helva sohbetlerinde yer almıştır.
Hattın gelicek aşıkına buse mukarrer
Helva gecesidir hatın ey lebleri sükker
Helvalara söz yok hepisi nazük ü şirin
Hoş cümlesi amma ki efendim leb-i dilber
hatt : Yazı,mektup
gelicek : Gelince
buse mukarrer : Öpücükle bitirilmiş
leb : Dudak
02-16-2008, 07:44 PM
ellerinize sağlık 

02-17-2008, 08:05 AM
eyvallah, insaallah yararlanabileceksin